Viime keskiviikkona paattyi ensimmainen projekti. Kohde oli siis Zionin kansallispuisto ja meidan tehtavana oli lahinna paasta eroon kahdesta kasvista, jotka on ilmeisesti molemmat puutarhakarkulaisia. Tyo ei ollut alyttoman raskasta, mutta suurimman osan ajasta meidan taytyi kavella n.10kilon reppu selassa, joka teki hommasta hieman haastavampaa. National Park Service-ihmiset, joiden kanssa tehtiin toita, oli meihin niin tyytyvaisia, etta saatiin sunnuntai-iltapaiva vapaaksi ja vietettiin iltapaiva tekemalla Angel's Landing-niminen vaellus. Kyseinen paiva oli koko projektin kuumin. Oltiin aamupaivalla vaellettu jo yli 4km tyomatkalla enka lopulta jaksanut 45 asteen helteessa kavella huipulle asti. Olin kuitenkin tyytyvainen, etta jaksoin niinkin pitkalle nain alkuvaiheessa. Nakymat oli joka tapauksessa mahtavat ja koko Zion on todella kaunis. Aamupaivan vaelluksella meidan piti kantaa yli 2km viiden litran vesitankkeja mukana (taman lisaksi mukana oli noin 10 kilon reppu) Onneksi projektissa mukana olevat pojat seka National Park Service-tyypit kantoi tankkeja raskaimmat osuudet. Olin tyopaivan loppuvaiheessa totaalisen marka hiesta. Revin viela housuni piikkilankaan, koska kalkkarokaarme oli asettunut sopivasti portin viereen, josta meidan oli tarkoitus kulkea ja jouduttiinkin menemaan aidan yli. Housut kesti toka vikaan paivaan asti, kunnes revin ne jossain puskassa ja jouduin teippaamaan housut ilmastointiteipilla - eka kerta, kun korjaan vaatteita teipin avulla. Taalta onneksi on halpa ostaa kaytettyja vaatteita ja olin jo ostanut "uudet" 6 dollarin housut. Vanhatkin onneksi olen ostanut yli 7v sitten eli en joutunut hyvastelemaan niita itku kurkussa .

Kohtasin toisen kalkkarokaarmeen seuraavana paivana, kun olin suuntaamassa hakku kadessa kohti Ukontulikukkaa, josta oli tarkoitus paasta eroon. Kuulin kalkkarokaarmeen aanen, mutta koska kaskaiden aani erehdyttavasti muistuttaa kalkkarokaarmeen aanta, en heti tajunnut, mista oli kyse ennen kuin olin ehka 1.5 metrin paassa kaarmeesta ja nain sen paa pystyssa sihisemassa. Karjasin samantien "RATTLESNAKE" ja peraannyin. Oon enemman kuin tyytyvainen, etta paikalliset kaarmeet varoittaa olemassaolostaan, koska en todella olis huomannut koko kaveria ilman aanta. Kalkkarokaarmeiden purema ei yleensa ole tappava, mutta en silti halua lahtea kokeilemaan, mita kay jos se puree. Toinen "mielenkiintoinen" kohtaaminen paikallisen elaimiston kanssa oli hamahakki mun teltassa. Meidan ohjaaja ei tunnista paikallisia hamahakkeja, joten kenellakaan ei siis ollut hajuakaan, onko hamahakki myrkyllinen. Luonnollisesti en voinut menna nukkumaan ennen kuin sain hamahakin tapettua. Seuraavana paivana selvisi, ettei kyseinen laji ole myrkyllinen, mutta samalla kun kerroin tarinaa, meidan ryhmassa ollut ranskalainen Francois kertoi kuinka hanellakin oli ollut teltassa hamahakki. Kuvailtuaan hamahakin, kaikki muut tajusi, etta kyseessa on mustaleski.. Francoisilla ei siis ollut hajuakaan tasta vaan oli kylman rauhallisesti liiskannut hamahakin kertomatta kenellekaan. Rasittavin kohtaaminen paikallisen elaimiston kanssa on kuitenkin hyttyset. Kukaan ei etukateen suositellut ostamaan hyttyssprayta ja kiitoksena siita yhden paivan aikana sain yli 20 hyttysen pistoa per kasi. Onneksi tama ongelma ei ollut paivittaista.

Mun tavoitteena on ollut, etta opettelen joka paiva vahintaan yhden uuden sanan. Projektipaivina saldo on ollut enemman kuin tyydyttava. Valitettavasti uusien sanojen opettelua hidastaa aika paljon se, etta esim. ekassa projektissa ainoastaan meidan ohjaaja Nick puhui aidinkielenaan englantia ja valtaosa muista puhuu englantia selvasti huonommin kuin mina. Toki taman reissun osittaisena tarkoituksena on tavata ihmisia eri puolilta maailmaa, mutta haluaisin myos parantaa kielitaitoani. Ma turhaudun valitettavan nopeasti, jos kumpikaan ei ymmarra toisiaan. Ranskalaiset on kylla poikkeuksetta vaikeimpia ymmartaa, koska mulla ei valilla ole hajuakaan, puhuuko ne englantia vai ranskaa kun kumpikin kuulostaa samalta.

Lupasin menna lounaalle Vegas-reissulaisten kanssa eli jatkan blogin paivittamista huomenna.